Учебник "Основи на обучението в шотокан карате" - полезно четиво за всеки каратека

вторник, 12 октомври 2021

Гл.ас. д-р Радослав Пенов е преподавател по карате в Национална спортна академия „Васил Левски“, носител на наградата „Златен пояс“ за „Най-добър треньор“ през 2019 г., която се дава от Националната асоциация на бойните спортове в България. Учениците на Сенсей Пенов от Клуб Файтерс НСА са завоювали множество медали и титли от национални и международни първенства и турнири. Това е добър показател за качеството на работата в клуба. А с тази книга и интерактивните уроци Пенов споделя свойте знания с всеки практикуваш нашия боен спорт.

Ето какво сподели Сенсей Радослав Пенов с нас: "До момента имам 2 книги. Едната е "Интерактивен наръчник по шотокан карате" за 8 кю, издаден през 2020 г. и тази е втората "Основи на обучението в шотокан карате". Вдъхнови ме работата ми като треньор и преподавател. Видях, че има нужда от такъв тип помагала за треньорите и по-специално за началното обучение. Това което предстои е да се издаде английска версия на Интерактивния наръчник и ако има интерес да направя за всяка степен в карате до първи дан, а защо не и в карате киокушин, естествено с експерти от този стил. Другото, което е в бъдещите ми планове е да се направи интерактивен учебник за кумите. Много неща могат да се направят и ще бъдат полезни, но е нужно време и много работа."

Специализирано издание „Основи на обучението в шотокан карате“ е насочено, както към практикуващи, така и към треньори и е в обем от 255 страници с богат снимков материал от над 130 снимки, 62 таблици и 21 диаграми.

Съдържанието на книгата включва десет глави, сред които „Поява и развитие на карате и по-специално карате шотокан в света и в България“, „Характеристика на карате от физиологична гледна точка“, „Основни положения в техническата подготовка и биомеханични основи“, „Обстоен биомеханичен и анатомичен анализ на всяка техника използвана при началното обучение в карате шотокан“ и не на последно място в отделна глава „Методи и средства за развитие на физическата подготовка“.

#bgkarate


Предстоящи събития Календар

КУПА''ХАДЖИ ДИМИТЪР''

СЛИВЕН
събота, 7 октомври 2023
Челопеч ОПЪН

Челопеч
неделя, 8 октомври 2023
Турция ОПЕН
джуниори , до 21г. , жени и мъже
Истанбул , Турция
петък, 13 октомври 2023
МЕЖДУНАРОДНА КУПА''ДРЪСТАР''

Силистра
събота, 14 октомври 2023
Световно първенство /WKO/
мъже и жени
Япония
събота, 14 октомври 2023
Календар

Партньори и Спонсори