Лицензия 269, изд. от ММС, валидна до 05.06.2021

Новини

Понеделник, 07 Август 2017 15:41

Летен лагер Белмекен, 08-29 август 2017

От 8 до 29 август 2017 г. в Национална високопланинска спортна база „Белмекен“ ще се проведе летен карате лагер. Лагерът ще започне с тактическа подготовка, която ще протече под ръководството на световно признатия тактик в спорта карате Антонио Олива. Състезателите ще имат възможност да тренират под ръководството на испанския специалист до 15-ти август. По време на престоя си испанският специалист ще проведе и треньорски курс на 12 и13 август, който е препоръчителен за всички треньори от БНФК. От 16 август лагера ще продължи под ръководството на старши треньор на националния отбор Роксанда Атанасов, която ще бъде придружена от европейската шампионка при жените за 2017 г. Йована Прекович. С националните състезатели отделно ще работи и кондиционен треньор. Целта на лагера е…
Представителен национален отбор, воден от помощник-треньора Добрин Иванов, е на подготовка в Кремница (Словакия) от 23 до 30 юли 2017. В лагера участват каратеки от 6 държави. Българският отбор включва 28 състезатели от 11 клуба.
Българският състезател по карате Николай Христов спечели трето място в кумите- категория 75 кг от Олимпийски игри за глухи - Дефлимпикс, проведени в Самсун (Турция) от 18 до 30 юили 2017. Поздравления за Николай!
На 21 и 22 юли шефа на Департамент "Самозащита" към БНФК Тони Петров проведе семинар в Троян. Участваха спортисти от 7 клуба на Федерацията, граждани и служители на МВР. Семинарът бе открит от Донка Михайлова - кмет на Троян, която приветства участниците и им пожела успех.
Състезателят по карате Николай Христов с треньор Борислав Иванов ще представят страната ни на 23-те летни Дефлимпикс, които ще се проведат от 18-ти до 30-ти юли 2017 г. в Самсун (Турция). Българският държавен отбор на глухите е съставен от 21 спортисти, които ще се борят за отличия в осем спорта. Олимпийските игри за глухи са признати от МОК още през 1955 година, като са се провеждали под името "Световни тихи игри" и "Световни игри за глухи". БНФК подкрепя изявите на спортисти с увреждания.
Седем медала спечелиха представителите на българските клубове на Световната младежка купа в Умаг, проведена на 31-ви юни, 1-ви и 2-ри юли 2017 в хърватския курорт. Преди състезанието се проведе тридневен лагер-семинар под ръководството на световни и европейски шампиони по карате. В събитието се включиха около 2300 участника от 64 държави.
От 26 юни до 2 юли 2017 в Умаг (Хърватска) се провежда 10-тия WKF младежки лагер по карате. Участват около 2300 спортисти от целия свят. България е представена от 61 каратеки от 9 клуба в страната. В края на лагера ще се проведе и световна младежка купа.
Българска национална федерация Карате получи от Министерство на младежта и спорта подновената си Лицензия No 269 за извършване на спортна дейност за спорта Карате, издадена на основание заповед РД-10-23/22.06.2017 г. на Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. Подновената лицензия за извършване на спортна дейност е валидна до 5 юни 2021 г. Лицензията беше подновена в съответствие с разпоредбата на чл. 13 от Наредбата за реда за лицензиране на спортните организации в Република България и на база подадените от БНФК документи и предоставените пред Комисията за лицензиране и атестиране становища от "Национална спортна база" ЕАД, "Академика 2011" ЕАД, Инспектората по чл.64а от ЗФВС, Дирекция "Финанси" и Дирекция "Спорт за високи постижения" в ММС.
Националният треньор Роксанда Атанасов замина заедно с националните ни състезатели Александра Стублева, Стефан Петков и Пламен Мошеков за Толедо (Испания), където ще вземат участие в поредния кръг от Премиер Лига КАРАТЕ 1, който ще се проведе на 17 и 18 юни 2017 г.
Бронзови медали за кадетите и юниорите на България от Европейското по карате за региони 2017 в Косово! След отличните резултати от Европейското първенство през месец февруари по олимпийско карате - 2 златни и 1 бронзов медал Българския национален отбор, част от който и тримата медалисти, завоюва и първия отборен медал от Европейско първенство за региони 2017. Отборът ни от кадети и юниори, представляван от Роберто Петров, Алан Априлов, Мартин Златев, Радослав Вакарелов, Васил Ривов, Кристиан Велинов и Тодор Ранчев се представи блестящо, като не остави шансове на един от най-силните отбори в света - този на Италия в мача за бронза, записвайки победи още в първите три срещи. Младите ни състезатели показаха, че са готови за големи постижения. След настоящото…
Страница 1 от 6
© 2016-2017, БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ