Новини

Националният треньор Роксанда Атанасов замина заедно с националните ни състезатели Александра Стублева, Стефан Петков и Пламен Мошеков за Толедо (Испания), където ще вземат участие в поредния кръг от Премиер Лига КАРАТЕ 1, който ще се проведе на 17 и 18 юни 2017 г.
Бронзови медали за кадетите и юниорите на България от Европейското по карате за региони 2017 в Косово! След отличните резултати от Европейското първенство през месец февруари по олимпийско карате - 2 златни и 1 бронзов медал Българския национален отбор, част от който и тримата медалисти, завоюва и първия отборен медал от Европейско първенство за региони 2017. Отборът ни от кадети и юниори, представляван от Роберто Петров, Алан Априлов, Мартин Златев, Радослав Вакарелов, Васил Ривов, Кристиан Велинов и Тодор Ранчев се представи блестящо, като не остави шансове на един от най-силните отбори в света - този на Италия в мача за бронза, записвайки победи още в първите три срещи. Младите ни състезатели показаха, че са готови за големи постижения. След настоящото…
Представителен отбор под ръководството на треньора Лъчезар Цветков отпътува за участие в международен турнир по карате в Белград.
Българските каратеки ще вземат участие в 15-тия шампионат по карате EKF European Karate Championships for Regions, който ще се проведе на 3 и 4 юни 2017 г. в столицата на Косово в Спортна зала "Прищина". България ще бъде представена от 11 състезатели разделени в два отбора (Kumite Team Cadet and Junior Male и Kumite Team Cadet and Junior Female) водени от двама треньори. На шампионата ще вземат участие и четирима български съдии по карате.
Българските малки каратеки от националния отбор спечелиха още два сребърни медали от Балканското първенство за деца 2017 в Отборно ката момчета 8-9 годишни и Отборно ката момчета 12-13 годишни и един бронзов медал в категория Отборно ката момчета 10-11 годишни. В генералното класиране България завърши на седмо място с 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медали.
Продължава успешното представяне на българските каратеки от националния отбор за деца на провеждащото се в Истанбул Балканско първенство по карате за деца. Георги Завратчийски спечели златото в категория 13 годишни Кумите мъже до 55 кг., а Деян Миленков спечели бронз в категория 11 годишни Кумите мъже до 50 кг. Припомняме, че Владимир Назъров също спечели бронз в първия състезателен ден. Поздравления за българските състезатели и за техните треньори!
Владимир Назъров спечели бронзов медал в категория индивидуално ката 13 годишни от Балканското първенство по карате за деца 2017, провеждащо се в Истанбул.
На 20 и 21 май 2017 в София се проведе лагер-сбор на националния отбор по карате (14-21 г.) под ръководството на старши треньора Роксанда Атанасов. 
В започващото на 19 май 2017 г. в Истанбул Балканско първенство по карате за деца 30 малки каратеки ще представят България в битките за медали. На първенството ще участват състезатели от всичките 11 държави, членки на Балканската федерация по карате. Каратеките ни пътуват с клубните си треньори, а в делегацията са и четирима български рефери. На първенството ще присъства и г-н Алексей Петров - президент на Българската национална федерация по карате и вицепрезидент на Балканската карате федерация.
Българските каратеки приключиха участието си на Европейското първенство по карате за жени и мъже 2017, което се провежда в Коджаели (Турция). Стефан Петков в категория -75 кг кумите спечели срещу Tomas Silva (Португалия) с 5:3, Marek Rericha (Чехия) с 6:0 и загуби от финалиста Luigi Busa (Италия) с 3:0, което го прати на репешаж с Mastus Lieskovsky (Словакия) завършил с победа за словака с 3:0. Александра Стублева (категория 68+ кг кумите) спечели срещу Mihaela Mrazovic (Хърватска) с 2:0, Dragana Konjevic (Черна гора) с 3:0 и отстъпи на украинката Anastasiya Stepashko с 1:0. Другият ни участник при мъжете Пламен Мошеков в категория 84+ кг кумите загуби с 3:0 от Daniel Molnar (Унгария). Българският отбор е в Турция със старши треньора Роксанда…
Страница 1 от 5
© 2016-2017, БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ